Zomerschool Gilde Zeist

Zomerschool Gilde Zeist bestaat 25 jaar
In 2018 bestaat Zomerschool Gilde Zeist 25 jaar en dat gaan we vieren, en hoe! We bieden de Zeister bevolking een Lenteavondlezing aan, op maandagavond 4 juni in de Springerzaal van Hotel Theater Figi. Deze lezing is vrij toegankelijk en gratis.

Lenteavondlezing
Professor Albert Meijer van Universiteit van Utrecht zal in deze jubileum Lenteavondlezing een beeld schetsen van Zeist in de nabije toekomst, waarbij technologische innovatie ons dorp ingrijpend kan veranderen. Zeist een 'smart village'. Wat betekent dat en willen we dat? Professor Meijer waarschuwt ons er voor: “Ontwikkel Zeist in een democratisch proces”.

Zomerschool Gilde Zeist
De Zomerschool Gilde Zeist is ieder jaar in juli, speciaal voor mensen die dan niet met vakantie zijn.
Interessante cursussen en lezingen met uiteenlopende thema’s: de Zeister geschiedenis, maatschappelijke ontwikkelingen, kunst & cultuur, natuur & milieu en religie in historisch en cultureel verband. De Zomerschool behandelt onderwerpen op aantrekkelijke, toegankelijke wijze.

De 12 cursusdagen vallen op elke dinsdag, woensdag en donderdag in juli 2018. 

De cursusmaand begint met de gratis Zomeravondlezing waarbij iedereen welkom is. Noteer alvast in uw agenda: maandagavond 2 juli, 20.00 uur in Hotel Theater Figi. 

Een cursusdag bestaat uit een lezing in de ochtend, een gezamenlijke lunch en ‘s middags een excursie/workshop. Enkele lezingen omvatten een dagdeel. Iedere cursusdag sluiten we af met de mogelijkheid na te praten onder het genot van een drankje.

De ochtendlezingen worden afgesloten met een gezamenlijke lunch. De middaglezingen en -excursies met een thee met iets lekkers. Lezingen kunnen op diverse locaties in Zeist worden gegeven.

Zomerschool Gilde Zeist maakt het cursusprogramma samen met diverse instanties in Zeist, zoals bibliotheek IDEA, het Zeister Historisch Genootschap, natuurinstellingen en particulieren.

Meer informatie over de cursussen en lezingen die in de maand juli worden gehouden treft u aan in de Nieuwsbrief Voorjaar 2017

Het programmaboekje verschijnt in de laatste week van mei 2018 en is verkrijgbaar bij o.m. Gilde Zeist en de bibliotheek IDEA. Inschrijven voor een of meer cursus(sen) en/of lezingen kan alleen via het inschrijfformulier, dat in het programmaboekje is ingesloten.

Op deze website kunt u in mei 2018 het programmaboekje inclusief inschrijfformulier downloaden. Ook kunt u er de andere adressen vinden waar het programmaboekje is op te halen.

Gilde Zeist heeft 25 jaar ervaring met het organiseren van de Zomerschool in Zeist.

Heeft u suggesties voor onderwerpen, sprekers, excursies, workshops, locaties enzovoorts? Deel ze met ons via zomerschool@gildezeist.nl.

Op dit e-mail adres kunt u zich ook aanmelden als u twee keer per jaar de Nieuwsbrief van Zomerschool Gilde Zeist wilt ontvangen.