Actueel en nieuws Gilde Zeist


Verborgen verhalen over de Bloemen- en Dichtersbuurt

Het is 1910. Een pakhuisknecht, kleermaker, fietsenmaker, tuinbaas, metselaar en veldwachter zetten iets op poten wat het leven van veel Zeistenaren zal veranderen. 'Onze’ Schaepman(laan), 'Bartje', Mamejoh. Het zijn trefwoorden uit een verrassende ontdekkingstocht.
De rondleiding gaat door het Bloemenkwartier en door lanen en straten met klinkende namen. Wanneer werden ze aangelegd en hoe ogen ze nu?

Een splinternieuwe Gilderondleiding, loop mee en verbaas u!

Datum:  30 september 2017
Vertrek: 15:00 uur bij de St. Josephkerk, Rozenstraat 20
Duur:  1 ½ uur


 

Nieuwe kleding voor de Gildegidsen

De Gilde gidsen in hun nieuwe kleding


Op 12 september kregen de Gildegidsen tijdens een feestelijke bijeenkomst nieuwe kleding uitgereikt. De huidige kleding gaat al een kleine tien jaar mee en is nodig aan vervanging toe. Met name de polo’s en de jacks zijn versleten en verkleurd door het vele wassen.

Het is een hele klus geweest om dat te regelen. Carin de Jonge en Truus Tibben (beiden Gildegidsen) hebben zich intensief beziggehouden met de bestelling en uitreiking van de kleding. Er zijn jacks nodig, maar ook bodywarmers en polo’s. En dat allemaal in verschillende maten en voor dames en heren. Verder badges, tassen, sjaals en geld natuurlijk!

Gelukkig zijn er ook sponsoren gevonden: Slot Zeist Horeca BV en de Van Tellingen-Pull Stichting. De sponsoren zullen tijdens de bijeenkomst speciaal worden bedankt.

De kleur van de kleding is gewijzigd in koninklijk blauw en appeltjes-groen.

Zie ook de fotoserie van de nieuwe kleding (klik hier)
Rondleidingen Slot Zeist

 Regelmatig worden rondleidingen door het Slot georganiseerd. Voor de data, zie het schema rondleidingen,  (klik hier) voor het schema.