Zeist, The future is now! 

Gilde Zeist en Zomerschool Gilde Zeist bestaan beide 25 jaar. Om dit te vieren organiseert de Zomerschool een openbare lezing ‘De Lenteavondlezing’, een cadeau aan de bevolking van Zeist.
 

 
 

De Lenteavond lezing wordt op maandagavond 4 juni gehouden
in de Springerzaal van Figi. Deze lezing over een toekomstbeeld van Zeist wordt uitgesproken door professor dr. Albert Meijer, hoogleraar Publiek Management aan de Universiteit van Utrecht.

In deze lezing neemt professor Albert Meijer u mee naar de stad van de toekomst. Technologische ontwikkelingen veranderen in hoog tempo de stedelijke omgeving. Zelfrijdende auto’s zorgen voor snel
en eenvoudig persoonlijk vervoer, zonnepanelen wekken duurzame stroom op en camera’s dragen bij tot een veilige omgeving.

                           Zeist, The future is now!


 Prof. A.J. Meijer

 
 

Maar zijn we wel op weg naar een wenselijke toekomst? Of creëren we kille, efficiënte steden waar aandacht voor menselijkheid ontbreekt? Aan de hand van het begrip ‘smart city’ bespreekt professor Meijer hoe er nu wordt nagedacht en ook al wordt gewerkt aan de toekomst van de stad. Hij vindt het van cruciaal belang dat de keuzen over de invulling van de stad van de toekomst niet aan techneuten wordt overgelaten, maar onderwerp is van democratisch debat. Hij zal laten zien dat een dergelijk debat niet alleen nodig is voor metropolen als New York en Tokyo, maar dat ook burgers van gemeenten zoals Zeist dienen te worden betrokken bij keuzen voor technologische systemen in hun woonplaats. Dat er een democratisch debat over Slim Zeist komt is van groot belang.

 
   
 


Professor Albert Jacob Meijer (1967) promoveerde in 2002 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op een proefschrift over parlementaire en juridische controle in het informatietijdperk. Sindsdien is hij verbonden aan het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap en sinds 2014 is hij hoogleraar Publiek Management. Zijn onderzoek richt zich op de relatie tussen technologie en bestuur en daarbij heeft hij een specifieke interesse in de rol van burgers in hoogtechnologische samenlevingen. Hij is betrokken bij enkele internationale onderzoeksprojecten op het gebied van smart cities, open data en sociale media. Daarnaast heeft hij ook diverse overheidsorganisaties in Nederland geadviseerd over stedelijke innovatie en de toepassing van nieuwe technologieën.
 

 
 

Lezing:
Datum: 
Aanvang:
Locatie: 
Toegang: 

Zeist. The future is now!
Maandagavond 4 juni 2018
20.00 uur
Figi, Springerzaal, Het Rond 2, 3701 HS Zeist
Vrij entree

   
     

Actueel

Algemeen

Activiteiten

Contact
Introductie-filmpje Slot Zeist Bestuur Rondleidingen Contact en adres
Nieuwsbrief Zomerschool Begunstigers Coach4you  
Rondleidingen Slot Zeist   SamenSpraak  
    Scholenproject  
    Zomerschool  
Home   Support4You  
    POWER  
    Gilde helpt  
       
 

           Volg Gilde Zeist ook op Facebook